maandag 24 maart 2008

Holy Pagua



Na enkele drukke laatste werkdagen op school was het tijd om te vieren.Op donderdag zijn we naar de “Havana Lounge” geweest welke een zeer leuke club was. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen, niet enkel stagiaires maar ook Surinamers.Zaterdag was het dan “Holy Pagua”! Dit is een Hindoestaans feest waarbij het de bedoeling is elkaar met verf te bekogelen. Wij stagiaires waren er maar al te graag bij om met verf te gaan gooien.
Met z’n allen geladen met een verfbus naar de palmentuin getrokken, om daar anderen te bekogelen. Het was wel raar dat er zoveel stagiaires waren dat de Hindoes zelf in de minderheid waren…De Hindoes die we tegenkwamen op de terugweg naar huis waren allemaal zeer vriendelijk tegen ons. Dit natuurlijk omdat ze duidelijk merkten dat we hun feest meevierden.
We hebben er ook een groep Belgische stagiaires leren kennen van Hogeschool Antwerpen. Bij deze stagiaires ben ik en Stephane nog naar de “Balkon afterparty” geweest. Het was wel leuk om met mensen van bijvoorbeeld Merksem te spreken en dat Nederlands accent achterwege te kunnen laten. Verder is het hier zeer rustig de laatste dagen. Ik werk in de voormiddag meestal wat voor school, en verder zorg ik ervoor elke dag te kunnen gaan zwemmen in het zwembad.Dit is één van de weinige sportieve bezigheden die je in deze hitte kan beoefenen.